Een chocolade cake met als basis olijfolie en yoghurt. Dat maakte mij erg nieuwsgierig jullie ook? Lees dan snel verder voor het recept.

Ik kreeg dit recept van Arianne van Cantasole.  Een super makkelijk te bereiden “gezonde” cake met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Dus krijg je een keer onverwachts bezoek, of wil je gewoon weer even blij worden door wat extra chocolade dan is dit een ideaal recept! De Cake zit tussen een taartje en een cake in, is lekker smeuïg, en niet te zoet en smaakt na het eerste stukje naar meer!

Ingrediënten

  • 130 gram bloem
  • 50 gram ongezoete cacao poeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/8 theelepel zout
  • 150 gram kristalsuiker
  • 240ml Griekse yoghurt (0% vet)
  • 3 Large eieren
  • 120ml Cantasole extra virgin olive oil (of andere goede olijfolie)
  • 120 gram chocolade stukjes (chocolote chips)
  • bosbessen

Recept:

Verwarm de oven voor op 180graden.Meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout samen in een mengkom. In een andere mengkom mix je de suiker, yoghurt de eieren, vanillesuiker en de olijfolie.

 

 

 

 

 

Meng in delen de droge mix van de bloem bij de yoghurt mix totdat het mooi gemengd is. Voeg de chocoladestukjes en een handje blauwe bessen toe en mix tot een mooi glad mengsel. Vet de bakvorm in met de Cantasole olijfolie, zodat de cake straks mooi uit de vorm komt. Doe de mix in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 40-45 minuten gaar.

Check met een satéprikker in het midden of er geen cakemix meer aan het prikkertje blijft plakken. Dan is de cake goed. Laat de cake 5-10 minuten afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Je kan het zo serveren, of met poedersuiker, een bolletje vanilleijs en maak de cake dan af met de overgebleven bosbessen.

Tip:

Je kan in plaats van de bosbessen ook andere lekkere ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld nootjes, peer, aarbeien.

Voor meer Cantasole recepten klik hier.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.