Door de week ben ik altijd op zoek naar een makkelijk gerecht, snel klaar en die iedereen lekker vindt!

Daarnaast moet het ook nog handig op te warmen zijn, zodat iedereen voordat hij gaat sporten of nadat hij uit zijn werk komt nog een lekkere maaltijd heeft. Nou dat lukt met dit gerecht bij ons zeker, dus vandaar dat ik dit graag met jullie allemaal deel.

Pasta met Brocoli, saucijsjes en pijnboompitjes

Ingrediënten (voor 4-personen)

  • 700gr broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 saucijsjes (varkens of runder of een mix)
  • 350gr vlinderpasta
  • 1/2 zakje pijnboompitjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • scheutje gewone olijfolie
  • scheut goede olijfolie extra virgine
  • geraspte kaas
  • verse peper

Haal het vel met een scherp mesje van de saucijsjes af en verdeel de saucijsjes in kleine stukjes. Snijd de ui en de knoflook klein. Bak de ui en de knoflook in een klein scheutje gewone olijfolie licht aan. Als alles glazig is kunnen de stukjes saucijsjes erbij gevoegd worden en samen zachtjes bakken.

Breng een pan met water aan de kook samen met het bouillon blokje.Als het water kookt voeg je de pasta toe en laat dit koken volgens de aangegeven kooktijd.Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes, de steel schil ik grof en verdeel deze in kleine stukjes. In weinig water de broccoli 3 minuten koken en afgieten.Als de pasta bijna klaar is, voeg je de broccoli bij het vleesmengsel zodat de smaken lekker in de broccoli kunnen trekken.

De pijnboompitjes  kort in een koekenpan bruin laten worden, zo komt de smaak lekker vrij. Deze zijn om straks over de pasta heen te strooien.De pasta afgieten en samen met de broccoli en de saucijsjes doorwarmen. Pijnboompitjes, scheutje olijfolie extra virgine, peper  en eventueel geraspte kaas eroverheen strooien en eet smakelijk!!

(mocht je nou net als wij vaak eters op meerdere tijden hebben, dan kook ik de pasta per portie en schep daar dan een lepel van de broccoli en saucijsjes overheen)

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.