Lange zwoele zomeravonden, heerlijk in de tuin met een koel glaasje wijn. Hoe leuk is het dan om deze mooie schelpenkaarsjes op je tafel te hebben branden.

De afgelopen dagen zijn we weer heerlijk naar het strand geweest en hebben uren gezocht naar mooie schelpen. Maar dan, thuis aangekomen bekijken we onze vondst nog een keer en leggen het daarna ergens neer. Daar blijft het dan bij ons meestal een hele tijd liggen! Dus leek het me leuk om dingen te bedenken die je kan maken met schelpen.

Ons eerste idee is: Schelpenkaarsjes maken

Wat heb je nodig:

  • schelpen, liefst niet te kleine (ongeveer 4-5cm)
  • waxinelichtjes
  • conservenblikje zonder etiket

Hoe maak je het?

Haal het lontje uit de waxinelichtjes en leg deze in de schelp. Leg de schelpen in een bakje met bijv een beetje zand, zodat ze stevig liggen.

 

benodigdheden schelpenkaars
waxinekaarsjes smelten
rustig laten stollen
lontje in schelpen plaatsen
kaarsvet in de schelpen gieten
schelpenkaarsjes

Doe de waxinekaarsjes in het conservenblikje en smelt deze au bain marie in een pannetje. (een laagje water in een pannetje koken en hier het conservenblikje met de waxinekaarsjes in zetten. Zo smelten de kaarsjes heel geleidelijk)

Als het kaarsje gesmolten is, dan pak je voorzichtig het blikje met een doek of ovenwant uit het pannetje.  Je schenkt het gesmolten kaarsvet in de schelpen  met het lontje. Dit moet even afkoelen zodat het kaarsvet weer stolt. Dan heb je  je schelpenkaarsje gemaakt.

Leg de schelpenkaarsjes op een mooie schaal samen met de andere schelpen en misschien heb je net als ik wel een mooie zeester. Leuk voor binnen en voor buiten op tafel!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.