De zomervakantie is bij ons in het Noorden ook eindelijk begonnen. Hoewel zomer, tot nu toe voelde het meer als het begin van de herfstvakantie aan!

Maar toen vanochtend de eerste zonnestralen tussen de wolken door schenen, bedachten we ons geen moment en hebben meteen de ramen en deuren opengedaan. De kinderen hebben eerst heerlijk buiten gespeeld en toen kwam de buurvrouw met het super idee om naar de bloemenpluktuin in Bakkum te gaan.

Bloemen plukken

Nu woon ik hier toch al meer dan 16 jaar, maar wist ik niet dat hier zo dichtbij een pluktuin is. Prachtige gladiolen, dahlia’s, gipskruid en zoveel mooie andere bloemen stonden te stralen in het zonnetje en te wachten totdat wij ze zouden gaan plukken.

bloemen plukken in de pluktuin
Schermafbeelding 2017-07-26 om 21.36.52
pluktuin bakkum uienbollen
Schermafbeelding 2017-07-26 om 22.16.12
Schermafbeelding 2017-07-26 om 22.15.50
bloemenpluktuin bakkum

Bij aankomst kregen we een snoeischaar, ze vertelden ons de regels en knippen maar. Wat een feest! We konden er geen genoeg van krijgen, telkens zagen we weer een andere mooie bloem. Met een arm vol met bloemen gingen we terug naar de ingang en daar konden we de bloemen afrekenen. Wat een leuke middag.

Mijn favoriete top 3 van pluktuinen in Nederland

De pluktuin in Bakkum is één van de vele pluktuinen in Nederland. Iedere pluktuin biedt verschillende dingen aan. Ik heb uiteraard nog lang niet alle pluktuinen in Nederland bezocht, maar vindt het wel leuk om telkens weer nieuwe te ontdekken.

Mijn 3 meest favoriete pluktuinen wil ik graag met jullie delen:

 1. De Zomerbloemenpluktuin in Nes a/d Amstel. Je kan hier naast bloemen plukken ook een mooie vaas voor de bloemen schilderen, mozaïek kunstwerken maken, maar ook genieten van een heerlijke high tea. Ook organiseren ze allerlei workshops, kinderfeestjes en vele andere aktiviteiten.                                                           
 2. Landgoed de Olmenhorst in Lisse. Vanaf half september kan je hier je eigen appels en peren plukken. Hoe leuk is het om je eigen geplukte appel mee naar school te kunnen nemen. Tijdens de plukdagen organiseren de verschillende ateliers op het landgoed leuke workshops. Ook is er volop mogelijkheid om te spelen, lekker vies te worden en te leren over de natuur: “appels en peren groeien gewoon aan een boom”. Je neemt je eigen mand of tas mee en je plukt net zoveel appels en peren als je nodig hebt. De prijs gaat per kilo. (kleine tip, uit eigen ervaring: als het lang geregend heeft trek dan laarzen aan, want het kan er dan heel erg modderig zijn)fruit pluktuin Lisse
 3. De Buytenhof in Rhoon is ook zo leuk! Naast het plukken van aardbeien, appels, groente en bloemen, zie je ook de varkens heerlijk wroeten in de aarde. Je kan op deze zorgboerderij zelfs meehelpen met de boer. Je kan er snoeien, oogsten en hooien en zo de seizoenen op de boerderij meemaken. Je dagje uit maak je compleet door bij de theeschenkerij een lekkere lunch te nemen of een heerlijk kopje thee met een taartje te eten.zorgboerderij en pluktuin de buytenhof

Overige pluktuinen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer pluktuinen in Nederland. Zo heb je pluktuinen helemaal gericht op aardbeien of frambozen. Pluktuinen alleen voor groente en nog veel meer. Ben je op zoek naar een pluktuin in je buurt? Lees dan hier verder. Want wat is er nu leuker en relaxter dan samen met je kind vers fruit of een mooie bos bloemen te plukken? Heb je voor mij ook nog tips over een leuke pluktuin in het land? Ik hoor het graag! En anders veel plezier met het ontdekken, van mijn favorieten!

GERELATEERDE ARTIKELEN

1 Reactie

 1. Beantwoorden

  Pluktuinbakkum

  25 mei 2018

  Kom ineens deze leuke blog tegen. Heel erg leuk geschreven. Dank daarvoor.
  Piet en Anneke

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.