Een goede olijfolie kan het verschil maken tussen een lekkere pasta en een heerlijke pasta. Cantasole is zo'n olijfolie. Eenmaal geproefd dan ben je verliefd op deze heerlijke pittige olijfolie.

Als de zon weer zo lekker schijnt, verlang ik naar de vakantie. Dit jaar gaan we weer naar Italië en oh, wat kan ik nu al uitkijken naar die heerlijke pasta’s, de bruschetta’s en de gegrilde visjes. De Italianen zijn echte kenners als het gaat om de pure en eenvoudige keuken. Door gebruik te maken van de allerbeste ingrediënten komen de oorspronkelijke smaken ook beter tot hun recht.

Cantasole

Een tijdje terug was ik op een beurs waar ze Italiaanse producten verkochten. Hier kwam ik Ari (Arianne) van Catasole tegen. Samen met haar vader ontwikkelt ze, als vierde generatie in het familiebedrijf, heerlijke olijfolie en andere Italiaanse producten. Ik mocht de olijfolie proeven en was direct verkocht. Wat maakt deze olijfolie nu zo bijzonder?

Geschiedenis

De olijfboom staat in Italie bekend om de bron van liefde en houdt generaties met elkaar verbonden. Dit heeft Vincenzo De Marco in 1885 geïnspireerd om de eerste olijfboom te planten in zijn gaard die 5 km van de Middellandse Zee af ligt. De 3 generaties hierna hebben de oijfgaard voorgezet, zoals Vincenzo in gedachte had toen hij de olijfgaard plantte.

Nicola de Marco 1937
Fabricio de Marco
Arianna de Marco

Vincenzo heeft de plek aan de Middellandse Zee speciaal uitgekozen. Het maakt de olijfgaard en de olijven zo bijzonder. De zilte lucht zorgt voor dat lekkere pittige smaakje aan deze olijfolie waardoor hij zich onderscheidt van alle andere olijfoliën.

Schermafdruk 2017-06-13 13.33.35
olijfgaard

De pluk

In November worden de olijven geoogst. Dat gebeurde in die tijd niet zo maar. De vrouwen stonden vroeg op om samen zingend (=Canta) naar het land te lopen. Ze haalde daar de olijven en zongen vervolgens de plantage toe om zo het geluk, de liefde en aandacht over het land te verspreiden. Deze Traditie van aandacht en liefde vind je nu nog steeds terug in de wijze van productie van Cantasole. Dat maakt deze olijfolie zo bijzonder!! De naam Cantasole betekent dus Canta = zingen en Sole = zon.

Producten

Naast de heerlijke olijfolie van Cantasole, maken ze ook nog tapenades en antipasti.

In mijn collectie die te koop is bij Loods5 kan je de onderstaande artikelen vinden:

Cantasole olijfolie 500ml

€ 17,95

Auberginereepjes met kruiden € 7,95

Artisjok stukjes met kruiden €7,95

Olijven/aubergine tapenade € 5,95

Pittige peper tapenade €5,95

Recepten

Met de olijfolie maak je eigenlijk ieder gerecht bijzonder. Het is heerlijk over een gegrild stukje vis of biefstuk. Maar ook zalig op je pasta in combinatie met een klein schepje pittige pepertapenade en knoflook (pasta aglio olio). Wist je dat je met de olijfolie ook heerlijke chocoladecake kunt maken? Klik hier voor het recept en voor andere recepten met Cantasole producten.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.